Ziektebeelden

Rijnstate adverteert: Ben jij een Medisch Moleculair Microbioloog (28-36 uur) en ga jij bij ons bijdragen aan de ontwikkeling en innovatie, implementatie en ondersteuning van de moleculaire diagnostiek?

Vacature MMM

Rijnstate is op zoek naar een Medisch Moleculair Microbioloog (MMM) voor 28-36 uur per week (0,8-1,0 fte). In overleg behoort een opleidingsplaats MMM tot de mogelijkheden.

Als Medisch Moleculair Microbioloog ben je verantwoordelijk voor de moleculaire diagnostiek binnen het laboratorium. Tevens draag je bij aan de ontwikkeling en innovatie, implementatie en ondersteuning van de moleculaire diagnostiek in brede zin. Je werkt nauw samen met de artsen-microbioloog (zie ook Mmmig) ten aanzien van consultatieve dienstverlening. De samenwerking in de staf is laagdrempelig en plezierig, waarbij diagnostiek, beleid, onderzoek en onderwijs gezamenlijk gedragen wordt. Je levert een actieve bijdrage aan het onderwijs voor analisten, stagiaires en artsen-microbioloog in opleiding. Je initieert en participeert in onderzoeksprojecten binnen de afdeling.

Werken bij de Medische Microbiologisch en Immunologisch Laboratorium

Het Medisch Microbiologisch en Immunologisch Laboratorium (MIL) van Ziekenhuis Rijnstate bestaat uit de werkeenheden Bacteriologie, Immunologie, Moleculaire diagnostiek en Administratie & Dienstverlening. Het MIL verzorgt de moleculaire diagnostiek voor Ziekenhuis Rijnstate, Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede, Slingeland Ziekenhuis Doetinchem en Streekziekenhuis Koningin Beatrix Winterswijk. Verder verzorgen wij diagnostiek voor de eerste lijn, verpleeghuizen en andere zorginstellingen als mede de GGD. Het laboratorium is ISO 15189 geaccrediteerd en verzorgt, tezamen met het Radboud UMC, de deelopleiding tot arts-microbioloog.

In totaal werken er binnen het laboratorium ruim 60 medewerkers (50 fte), waaronder momenteel één MMM-er. Wij zijn op zoek naar een tweede MMM-er.

Op dit moment bereidt het MIL, samen met laboratoria Medische Microbiologie, Klinische Chemie en Apotheek van 2 andere ziekenhuizen, een fusie voor tot een zelfstandige laboratoriumorganisatie. Dit laboratorium wordt gevestigd in Elst en wordt hoofdaanbieder voor diagnostiek in de regio Midden- en Zuid-Gelderland. Hiervoor zijn op alle gebieden werkgroepen ingericht waarin medewerkers van de laboratoria nauw samenwerken om de diverse laboratoriumprocessen te harmoniseren tot een gezamenlijke werkwijze voor het nieuw op te richten laboratorium. Het MIL geeft de MMM-ers de ruimte om actief en creatief mee te denken over de inrichting van het nieuwe laboratorium.

 

Cindy Geerlings, Recruiter Rijnstate

Interesse? Bel het Rijnstate (solliciteren kan t/m 18 april): maar check de vacature: vacature Medisch (moleculair) microbioloog, parttime of fulltime, Velp (werkenbijrijnstate.nl)