Ziektebeelden

Ruben rondde in 2000 zijn studie biomedische gezondheidswetenschappen af in de hoofdvakken pathobiologie en farmacologie/toxicologie. Vervolgens startte hij met een promotie onderzoek bij de afdeling experimentele reumatologie, waarbij onderzoek gedaan werd naar de pathofysiologie van reumatische aandoeningen en de werking van toentertijd experimentele biologicals zoals anti-TNF en IL-1. In 2005 werd dit onderzoek afgerond en na een jaar post-doc startte hij als onderzoeksleider inflammatoire ziekten bij het toenmalige Organon in Oss.

Na verschillende projecten en groeiende verantwoordelijkheden, werkend aan nieuwe medicatie voor autoimmuunziekten, binnen respectievelijk Schering Plough en MSD, startte Ruben in 2011 als Klinisch Chemicus in opleiding.

Deze opleiding werd in 2015 afgerond waarna hij startte met de opleiding als Medische Immunoloog.

In 2017 behaalde hij hiervoor zijn registratie. Ruben werkt als senior Klinische Chemicus/Medisch Immunoloog in het Radboudumc en heeft als aandachtsgebied immunologie  en pre-analyse/ICT en automatisering. Hij geeft daarnaast onderwijs op deze gebieden en doet actief onderzoek naar immunopathofysiologie op het gebied van de autoimmuunziekten.

Daarnaast is hij voorzitter van de commissie Automatisering en Informatisering van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en is hij actief betrokken in deze hoedanigheid bij projecten ter bevordering van de uitwisseling van Medische informatie.

Vanaf 2019 versterkt Ruben ons team als achterwacht voor de Medische Immunologie.

Hij is altenerend met Renate van der Molen één dag per twee weken als immunoloog in het Rijnstate werkzaam. Op afstand behartigd hij tevens Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Ons Team